Blog Post

Tips van een trouwfotograaf

Angelique - Bakverhalen • nov. 20, 2020
Na de bruiloft is de bruidstaart op. Misschien heb je nog een stukje over dat je de volgende ochtend als ontbijt. En voor jullie 1 jarig jubileum kun je een mini versie van jullie originele bruidstaart bestellen. Maar wat je wel voor altijd hebt, zijn de foto's van jullie taartmoment van de bruidstaart. Daarom vandaag enkele tips van Hylke van Weddings by Hylke Greidanus Photography om dit moment zo mooi mogelijk vast te leggen!

POSITIE EN LOCATIE

Grote kans dat jullie bruidstaart op een tafel staat. Zorg ervoor dat jullie naast de bruidstaart gaan staan in plaats van er achter of er voor. Zo staan zowel jullie en de bruidstaart mooi op de foto. Neem samen het taartmes beet met de hand van de bruidegom onder en de bruid boven, het liefst natuurlijk met de hand waar jullie ring aan zit. Wist je dat de traditie eigenlijk andersom is? De hand van de bruid onder en die van de bruidegom boven. Dit staat voor teken van verbondenheid. Maar andersom zijn jullie handen net zo goed verbonden. Blijf bij het snijden van de bruidstaart rechtop staan en probeer niet te krampachtig te snijden. Onthoud, het is een leuk en lekker ontspannen moment. 

Hylke: "Allereerst snijd je ‘’bijna’’ de taart aan. Dus kan ik als fotografe even van een paar verschillende hoeken de foto nemen. Daarna kun je gewoon fijn op je gemak de taart gaan aansnijden. "

NEEM DE TIJD

Eigenlijk sluit dit perfect aan bij het einde van de vorige tip. Misschien ben je nog zenuwachtig en wil je daardoor alles eigenlijk iets sneller doen. Maar neem je tijd en doe het rustig aan. Geniet ervan, kijk even naar je partner terwijl jullie de taart aansnijden. Kijk ook even naar de fotograaf. Neem het allemaal in je op, adem in adem uit en lach! En anders heeft Hylke daar wel haar iconische HA-HA voor.

HET EERSTE HAPJE

Ook een traditie is elkaar dat eerste hapje voeren, dit staat dan weer voor de belofte om voor elkaar te zorgen. Het is leuk om het niet bij één hapje te houden. Dat eerste hapje is misschien nog onwennig en gek, maar voer elkaar en dit zal garandeert voor leuke spontane foto's zorgen! 

Hylke: "Al fotografe wil ik ook altijd nog leuk de binnenkant op de foto zetten van de taart. Dat je mooi kan zien hoe jullie taart er van binnen uit ziet , met welke vulling of kleur jullie gekozen hebben. "

STYLING VAN DE TAARTTAFEL

Voor de foto is het ideaal als er een mooie achtergrond bij de taart is. Is deze er niet op locatie? Overweeg dan om losse kamerschermen te huren of een backdrop die aan de tafel gevestigd kan worden. Zo kun je tegelijkertijd ook echt jullie stempel drukken om de styling van de taarttafel. Zorg voor passende styling van de rest van de tafel. Denk aan een tafelkleed, maar ook hebben jullie een gouden thema? Huur dan eens gouden gebakvorkjes zodat het plaatje echt compleet is. Zorg er wel voor dat er niet te veel op de tafel staat dat afleidt van de bruidstaart. 

Hylke: "Als fotograaf wil ik ook altijd van te voren even een paar foto’s maken zonder het bruidspaar. Dus de complete setting waar de taart mooi staat opgediend. Dus wacht altijd even een paar tellen zodat de fotografe ook even foto’s heeft van de taart zonder jullie. En zo ook mooie detail foto’s kan maken"

Leveranciers op de foto's:

Fotograaf:
Weddings by Hylke Greidanus
Weddingplanning & styling:
Big Days by Nikkie
Bloemstyling:
Suus Bloem&meer⁠
Haar en make-up:
Sandra Bierens Bridal⁠
Bruidsjurk: L
aura van Rooij Bridal Couture
Maatpak: O'
maggio House of Tailors
Patisserie: B
akverhalen
Locatie: C
hateau Neercanne


 ⁠

door Angelique 18 mrt., 2024
Trouwen in een kasteel
door Angelique - Bakverhalen 12 feb., 2024
Het Perfecte Moment voor de Bruidstaart op Jullie Bruiloft
door Angelique 30 jan., 2024
Parc Broekhuizen heeft in 2023 de prestigieuze Green Globe certificering ontvangen, wat hun toewijding aan duurzaamheid in de horecabranche benadrukt. De combinatie van luxe en groen vormt de kern van hun unieke aanpak. De magie van gastvrijheid wordt gekoesterd bij de meest dierbare momenten, zoals bruiloften. Met een focus op het minimaliseren van de ecologische voetafdruk, maakt Parc Broekhuizen gebruik van lokale producenten en oogst uit hun eigen culinaire moestuin. Bakverhalen draagt daar op een groene manier aan bij met onze bruidstaarten.
door Angelique - Bakverhalen 25 jan., 2024
Een bruidstaart van Bakverhalen is precies dat, ik bak jullie verhaal naar een bruidstaart. Geen enkele bruidstaart wordt twee keer gemaakt want geen enkel bruidspaar is hetzelfde. Dus ook niet de smaak en de stijl voor jullie bruidstaart. Wat een luxe bruidstaart dan wel precies inhoud? Dat lees je hieronder
Champagne en cake proeverijen voor bruiloften
door Angelique 05 jan., 2024
cake & Champagne pairing
door Angelique - Bakverhalen 28 nov., 2023
Benieuwd naar de tradities rondom de bruidstaart? Hier leg ik er drie aan jullie uit!
door Angelique 12 nov., 2023
"The creative team were swept away with the dream that these two lovers would meet, fall in love and one day marry." - Anti Bride
door Angelique 10 okt., 2023
Oui, oui, paris! Romantic garden meets parisian luxury wedding
fondant bruidstaart, dahlia bruidstaart, moderne bruidstaart
door Angelique - Bakverhalen 19 mei, 2022
Waarschijnlijk heb je al inspiratie op Pinterest opgedaan voor jullie bruidstaart en zie je de meest grote en geweldige bruidstaarten voorbij komen. Maar hoe groot moet jullie bruidstaart eigenlijk zijn?
Boho wedding cake, modern wedding cake, multicultural wedding
door Bakverhalen - Angelique 04 jan., 2022
Een verrassende mix die je niet verwacht
Show More
Share by: