Over smaak valt te twisten en bij een bruiloft moeten al zo veel beslissingen worden genomen! Hoe kies je dan de juiste smaak voor jullie bruidstaart? De grootste tip is toch wel: ga altijd proeven, dan pas weet je zeker hoe het smaakt. Hieronder enkele tips op jullie op weg te helpen bij het kiezen.
Bij een zomer bruiloft kies je nou eenmaal andere smaken dan bij een winter bruiloft. Daarnaast is het altijd fijn om seizoensproducten te gebruiken en smaken die ook beter wanneer ze echt in het seizoen zijn. Ook al zijn de meeste bruiloften nog in de zomer, ook trouwen in de andere seizoen gebeurd steeds meer. Deze seizoenen geven hele andere heerlijke opties! Zoals chai, caramal, carrot cake en andere warme smaken. Bij een zomer bruiloft hebben jullie misschien een Hawaï thema en kun je denken aan smaken met kokos en tropische fruit. Natuurlijk doen champagne, citroen en rood fruit het ook altijd goed in de zomer. Terwijl je in de winter eerder een glamping bruiloft hebt met heerlijk warm kampvuur. Kies dan voor warme smaken zoals een smores, marshmallow en chocolade vulling met stukjes biscuit dat echt bij het kampvuur past. Klinkt goed toch?!
Om te beginnen is het tijdstip van het taartmoment belangrijk. De meeste bruiloften vinden in de zomer plaats en bij een traditionele dag planning wordt de taart in de middag na de ceremonie gegeten met een glaasje champagne of prosecco. Hier passen heerlijke luchtige vullingen met fruitsmaken bij. Kiezen jullie ervoor om de bruidstaart te serveren als dessert? Ga dan voor meer warme smaken zoals chocolade en caramel die heerlijk bij een kopje koffie passen. Zeker een mooie afsluiter van jullie diner. Wat ook steeds populairder wordt is de bruidstaart 's avonds aansnijden met alle gasten erbij. Met een cocktail of glas wijn erbij kan iedereen mee genieten van een stuk taart!
Zoals al eerder aangegeven is het ook belangrijk om in gedachte te houden wat jullie erbij drinken. Is het ’s middags met een glaasje champagne of ’s avonds bij de koffie? Tegenwoordig is het ook populair om unieke signature drinks of een zelf gebrouwen biertje te serveren. Dan wil je uiteraard wel dat de bruidstaart daar goed bij smaakt.
Traditioneel en ‘zoals het hoort’ hoeft een bruiloft allang niet meer te zijn. Dus gaan jullie voor een out of the box bruiloft? Denk dan eens aan een andere smaak bruidstaart. In het najaar is een carrot cake heerlijk of red velvet kan ook als bruidstaart! Om het wel luxe te houden is bij Bakverhalen bijvoorbeeld de red velvet met champagne crème en frambozen vulling zeer populair. Maar ook op andere smaken en taarten kan jullie bruidstaart gebaseerd worden.
Geen enkele bruidspaar is hetzelfde, zo ook geen bruidstaart. Daarom maak ik altijd een smaak op maat voor elke bruidstaart. Zo sluit deze perfect aan bij jullie bruiloft. Elk verhaal kan inspiratie geven voor een smaak. Dit kan zijn op het eerste dessert dat jullie samen aten, op de bestemming van jullie huwelijksreis, op jullie favoriete cocktail. Eigenlijk van alles! Na een intake stuur ik jullie dan ook een smaak ontwerp dat past bij jullie wensen. Zo is de bruidstaart zowel in stijl als smaak voor jullie persoonlijk op maat gemaakt.
Met welke smaak begint jullie verhaal? Boek hier een proeverij om jullie bruidstaart te komen proeven
Om een idee te geven van smaken op maat, hier enkele voorbeelden van bruidsparen en hun smaak op maat:
M&G: Red velvet met ruby ganache, frambozen compote en gekarameliseerde pistache
J&R: Earl grey biscuit met pistache crème en cream cheese vulling met honing, vijgen en pistache
N&S: Citroen-tijm cake met champagne crème, stukjes perzik en perzik curd
M&R: Chocolade biscuit met frambozencurd en ricotta-amarene vulling
C&C: Vanille biscuit met frambozen compote en matcha vulling